بازار طب

بازار طب

بازار طب

بازار طب

پانسمان سوختگی

پانسمان سوختگی


در این صفحه، شما شاهد توضیحاتی در خصوص زخم، انواع زخم و راه کارهای درمان آن هستید. به منظور مشاهده محصولات زخم، انواع پانسمان ها و محصولات مرتبط با بهبود زخم، مانند زخم بستر، زخم جراحی، زخم دیابت و … به صفحه محصولات زخم و پانسمان مراجعه نمایید.

بهبود و درمان زخم و یا پیشگیری از پیشرفت انواع زخم از اهداف بازار طب است به به همین جهت، فروشگاه اینترنتی بازار طب سعی نموده تا از بهترین برندهای موجود در بازار جهانی که در حوزه زخم و درمان زخم فعالیت میکنند، انواع پانسمان های زخم را برای ارائه به بیماران گرامی تهیه و آماده کرده باشد.

همچنین به منظور دریافت مشاوره رایگان در خصوص درمان انواع زخم، زخم بستر، زخم پای دیابتی، سوختگی و ... و همچنین نحوه استفاده از پانسمان و نوع پانسمان مورد نیاز خود می‌توانید با شماره تلفن 88958121-021 تماس حاصل نموده و یا از طریق تلگرام به شماره 09129236396 با ما در تماس باشید.

در زیر توضیحاتی به منظور آشنایی هرچه بیشتر شما با زخم، انواع زخم، علائم و راه های درمان زخم و فرایند بهبود را مشاهده می‌کنید.

 

انواع سوختگی

سوختگی  ممکن است برای هر فردی پیش آید .سوختگی یک جراحت است و معمولابه صورت ناگهانی رخ می دهد . سوختگی هایی که در درجه پایینی می باشند و در واقع خفیف هستند را می توان بدون استفاده از درمان های خاص درمان کرد . در صورتی که سوختگی ها شدید باشند به منظور جلوگیری از عفونت و همچنین کاهش سوزش زخم مراقبت های ویژه و خاصی نیاز دارند . سوختگی ها را می توان بنا بر شدت در دسته های مختلفی قرار دهیم . در نتیجه در درمان سوختگی ها آگاهی از روند درمان و البته نوع سوختگی می تواند نقش پررنگی داشته باشد .

سوختگی می تواند به دلیل گرما ،برق ،مواد شیمیایی ،اصطحکاک  و یا پرتو به صورت نوعی آسیب به گوشت و یا  پوست ایجاد شود .

سوختگی های درجه اول به سوختگی هایی گفته می شود که می توانند تنها بر سطح پوست موثر باشند و  نام دیگر آن ها سوختگی های سطحی می باشد

سوختگی های درجه دوم هم به سوختگی هایی اطلاق داده می شود که در اثر سوختگی لایه زیر پوست هم دچار آسیب شده است .

به سوختگی هایی که داریا ضخامت هستند و سبب آسیب به لایه های زیرین پوست می شوند نیز سوختگی با درجه سوم گفته می شود .

در صورتی که بافت های عمیق تر پوست با سوختگی دچار آسیب شوند نیز سوختگی از نوع درجه چهارم می باشد .

 

برای درمان تمام سوختگی ها همین درجه های سوختگی اهمیت دارد . سوختگی های سطحی با استفاده از مسکن ها قابل درمان می باشند ،اما سوختگی های شدید نیاز به درمان در مراکز سوختگی می باشند .بعضی افراد با محل سوختگی را زیر شیر آب نگه می دارند این کار ممکن است درد و سوزش را کاهش دهد ،اما  گاهی احتمال سرمازدگی را افزایش می دهد 

اگر سوختگی  با ضخامت نسبی باشد باید اول محل سوختگی با آب و صابون شسته شود و سپس پانسمان صورت گیرد .

اما اگر سوختگی وسیع باشد برای درمان نیاز به چند مرحله تزریق وریدی می باشد . می توان گفت  عفونت در سوختگی ها یکی از رایج ترین مشکلات می باشد که باید مورد توجه قرار بگیرد . خوشبختانه با کمک درمان ها و خدمات نوین به میزان قابل توجهی از مرگ میر با سوختگی ها جلوگیری شده است .

 حدود ۱۱ میلیون نفر در جهان نیازمند درمان دارویی اند و هر ساله ۳۰۰.۰۰۰ نفر در اثر سوختگی می‌میرند.

در آمریکا نزدیک به ۴۰٪ از افرادی که در مراکز سوختگی پذیرش می‌شوند بر اثر صدمات ناشی از سوختگی می‌میرند.این میزان بیشتر تحت تاثیر سن افراد و وسعت سوختگی می باشد .

علت سوختگی

همانطور که گفته شد سوختگی می تواند بنا بر دلایل زیادی از جمله مانبع گرمایی ،شیمیایی ،الکتریکی و تشعشعی  به وجود آید . اما سوختگی با آب گرم ،وسایل داغ ،مواد شیمیایی و برق جز رایج ترین علل سوختگی ها می باشند .آسیب‌هایی که به دلیل سوختگی در خانه و یا محل کار ایجاد می شود معمولا به صورت اتفاقی می باشد . این منابع می‌تواند باعث به وجود آمدن صدمات تنفسی به مجاری تنفسی ویا شش‌ها شود که در ۶٪ سوختگی‌ها رخ می‌دهد. آسیب هایی که ناشی از سوختگی هستند بیشتر در افراد فقیر دیده می شود

مراقبت از زخم

برای درمان سوختگی امری که مهم می باشد در درجه اول شدت سوختگی است . سوختگی های سطحی با کمک مسکن ها قابل درمان هستند ،اما اگر سوختگی ها  شدید تر باشند برای درمان نیاز به مراکز درمانی سوختگی می باشد . در درمان سوختگی ها نکته ای که حائز اهمیت است جلوگیری از عفونت زخم می باشد .

برای مراقبت از سوختگی  موارد زیر کمک کننده هستند .

  • با خنک کردن محل سوختگی درمدت 30 دقیق می توان از شدن و میزان درد و سوزش سوختگی تا جای ممکن جلوگیری کرد . البته بیشتر از این مدت می تواند سبب هیپوتر شود .
  • اگر سوختگی با مواد شیمیایی ایجاد گردد محل سوختگی را با آبرزیاد شستشو دهید . برای درمان می توانید این شستشو را با آب و صابون و از بین بردن بافت های مرده انجام دهید
  • اگر سئختگی شما از نوع دوم باشد نیاز به بررسی در طی2 روز می باشد . زیرا برای ین نوع سوختگی ها در مورئ پانسمان زخم و بستن زخم شواهد اندکی وجود دارد .
  • بهترین کار در سوختگی های درجه اول این است که ان ها را پانسمان نکنیم زیرا ممکن است طول درمان بهبودی را طولانی تر کند .

 

نکات قابل توجه در سوختگی

در صورتی که سوختگی شما از نوع شدید می باشد استفاده از آب خالص و یا سرم های نمکی برای شستشو و جلوگیری از عفونت موثر می باشد .گاز استریل هم برای پوشاندن محل سوختگی می تواند مفید واقع شود .

برای پانسمان کردن محل سوختگی ابتدا دستان خود را تمیز کنید ،استفاده از دستکش های استریل در صورت امکان بهتر است .

در سوختگی ها ایجاد عفونت یک مشکل شایع می باشد .پس هرگز تاول های ایجاد شده را نترکانید این کار سبب عفونت می شود .

سوختگی هایی که در درجه 5 و 6 هستند تنها باید توسط متخصین تشخیص داده شوند.

اگر سوختگی که دچار آن شده اید ازدر درجه 3 به بالا است حتما باید با کمک آمبولانس به بیمارستان مراجعه کنید .

برای درمان سوختگی ها و همچنین پانسمان سوختگی هیچ گاه  از کرم ها و لوسیون ها استفاده نکیند ،این کار متخصصین را برای درمان با مشکل مواجه می کند .

در سوختگی های شدید مراقبت های پزشکی بیشتری برای درمان نیاز است و درمان نمی تواند توسط خود شخص صورت گیرد .مراجعه به پزشک در سوختگی های شدید بسیار مهم می باشد .



انواع پانسمان سوختگی

یکی از عوامل موفقیت آمیز در درمان زخم ها مشخص کردن عامل پیدایش زخم می باشد بعد از تعیین عامل اصلی در ایجاد زخم می توانیم بنا بر آن روش های درمانی را انتخاب کنیم .علاوه بر مشخص کردن عامل اصلی در پیدایش زخم انتخاب پانسمان مناسب نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد .

پانسمان ها را می توان در دودسته قرار داد . پانسمان های مدرن و پانسمان های سنتی

پانسمان های سنتی معمولا دارای یک لایه غیر چسبناک در ناحیه تماس با زخم به عنوان یک لایه جاذب در اطراف زخم می باشند . اما پانسمان های مدرن می توانند شامل آلژینات، هیدروکلوئید، فوم ، هیدروژل و فیلم ترانسپارنت باشند که می توانند بنا بر ویژگی هایی که دارند یک پانسمان ایده آل به شمار آیند .

یک پانسمان خوب پانسمانی است که زمانی که یک زخم رطوبت دارد و به طور کامل خشک نشده است ،رطوبت آن را همانطور که هست حفظ نماید .البته در صورتی که زخمی خشک شده باشد باید یک پانسمان خوب بتواند آن را مرطوب نگه دارد و از خشک شدن آن جلوگیری کند .

پانسمان ها را می توان در سه دسته قرار دارد

  • پانسمان هایی که رطوبت را به زخم می دهند .
  • پانسمان هایی که سبب جذب اگزودا می شوند
  • پانسمان هایی که رطوبت زخم را در همان درجه ای که قرار دارد نگه می دارند .

پانسمان های جاذب

پانسمان های جاذب بیشتر برای زخم هایی که ترشح اگزودای زیادی دارند مورد استفاده قرار می گیرند .این پانسمان ها برای جذب و نگهداری آب از ظرفیت بالایی برخوردارند و در نتیجه برای تعویض نیاز به زمان بیشتری دارند .فوم ها و آلرژینات ها از بهترین پانسمان های جاذب می باشند .

پانسمان های رطوبت دهنده

در صورتی که زخمی خشک شده باشد و یا از قبل خشک باشد و بر زخم بافت های مرده و خشک پوشیده شده باشد باید حتما برای درمان زخم این بافت مرده را ترمیم کرد تا درمان زخم صورت گیرد .با مرطوب نگه داشتن زخم می توانیم به روند درمان زخم کمک فراوانی بکنیم . هیدروژل ها برای این زخم ها مناسب می باشند .

آلرژیت ها

آلرژیت ها در دسته پانسمان های جاذب می باشند و در بین پانسمان های مدرن از قدرت جذب بالایی برخوردارند . این پانسمان با سطح زخم در تماس می باشد و محیط مرطوب برای آن را فراهم می کند و در صورت ترشحات زخم پوششی بد بو ایجاد می کند .

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.